AfdrukkenWie kan van het systeem genieten?

In principe kunnen al uw klanten genieten van de voordelen van het Clean Site System, zakken kopen en ze u terugbrengen eens ze gevuld zijn met plastic verpakkingsmateriaal.

Enige voorwaarde: actief zijn in de bouwsector en de spelregels voor aannemers aanvaarden.

AfdrukkenWaarover gaat het?

Een innoverende, milieuvriendelijke oplossing aangepast aan de noden van aannemers

Elk palet met bouwmaterialen (bakstenen, panelen, cement, isolatie) zit verpakt in een polyethyleenhoes ter bescherming tegen stof en barre weersomstandigheden.
Dat is op zich wel noodzakelijk, maar zorgt tegelijk voor enorme hoeveelheden polyethyleenfolie die jaarlijks van bouwwerven moeten worden afgevoerd.

Dit verpakkingsafval belandde meestal in gemengde afvalcontainers. Maar dit is een dure oplossing. Voortaan bestaat er een oplossing voor dit probleem:
Clean Site System
. Een innoverende, milieuvriendelijke oplossing aangepast aan de noden van aannemers met minimale beheerskosten.

Het principe is eenvoudig:

  • Handelaars in bouwmaterialen bieden hun klanten-aannemers plastic zakken van 400 L aan voor de voordelige prijs van 2,50 €/zak.
  • Hierin verzamelen de aannemers hun plastic verpakkingsafval op hun werven.
  • Eens de zakken gevuld zijn, worden ze door de aannemers gegroepeerd. Tijdens één van hun bezoeken aan hun gebruikelijke handelaar kunnen ze er meteen gratis hun zakken afgeven.

AfdrukkenUw voordelen

U biedt uw klanten een voordelige oplossing

Clean Site System is een inzameloplossing die financieel voordelig is voor uw klanten-aannemers.
Door het plastic verpakkingsmateriaal in zakken van Clean Site System te gooien, vermindert de kost van het afvalbeheer in het algemeen.

Concreet:
Op een middelgrote werf vertegenwoordigen de plastic verpakkingen van bouwmaterialen ongeveer 6m³ (dit is de helft van een gemengde container van +/- 400 €). Door deze te sorteren, verminderen aannemers aanzienlijk de kost van hun gemengde container. Concreet: 6 m³ plastic verpakkingen kan voortaan in 15 zakken worden ingezameld. Dit levert uw klanten 162,5 € winst op per werf!

U levert een aanvullende dienst
aan uw klanten

Door de Clean Site-zakken aan te bieden, verlost u uw klanten van een logistieke zorg: ze hoeven niet langer naar het containerpark om er hun plastic afval binnen te brengen.

Ze komen naar uw zaak om het nodige bouwmateriaal voor hun werven te kopen en nemen meteen ook zakken mee.

One-stop-shopping:
alles op dezelfde plaats! Een troef die u van uw concurrenten onderscheidt en waarvoor uw klanten u dankbaar zullen zijn.

U draagt bij tot de bescherming van het milieu.

Vroeger belandden plastic verpakkingen meestal in de gemengde containers. Soms werd het afval zelfs begraven of verbrand.

Volgens recent onderzoek sorteert al 77% van de bouwondernemingen vandaag het plastic afval op hun werven.

Door uw klanten een “groene” oplossing te bieden voor hun afval, draagt u rechtstreeks bij tot de bescherming van het milieu. Een inspanning die tegenwoordig niemand meer onverschillig laat!

AfdrukkenUw vergoedingen

Als verkoper van Clean Site-zakken geniet u van diverse vergoedingen.

  • Net zoals voor elk artikel dat u in uw showroom verkoopt, ontvangt u vanzelfsprekend een bruto marge op de verkoop van de zakken. De verkoopprijs van de rollen met zakken is vastgelegd voor het hele netwerk.
  • Verder voorziet VAL-I-PAC een administratieve vergoeding voor de rapportering die u ons bezorgt over de verkoop evenals een vergoeding voor de ruimte die de display inneemt in uw showroom.
  • Tot slot ontvangt u nog de klassieke financiële incentives van VAL-I-PAC om ondernemingen aan te moedigen hun afval te sorteren.

Meer weten? Contacteer één van onze commerciële medewerkers: aan de hand van een eenvoudige berekeningsmodule helpen zij u bij het invoeren van uw gegevens. Zo krijgt u een precies beeld van uw voordelen.

AfdrukkenHoe deelnemen aan het project?

Heel eenvoudig …

Als u lid bent van Fema en in orde bent met de wetgeving (*) op het gebied van industrieel verpakkingsafval,
volstaat het rechtstreeks met ons contact op te nemen (02/456 83 10) of met uw federatie (Fema).

We leggen vervolgens een afspraak vast om u het project voor te stellen en u de verschillende documenten te overhandigen (spelregels handelaars/VAL-I-PAC).
Eens u uw identificatiefiche ondertekent, wordt u onmiddellijk een erkend verkoper van “Clean Site System”. U ontvangt ook alle nodige communicatiemiddelen om dat aan uw klanten te laten weten.

(*) Om te weten waaruit deze wetgeving bestaat en of ze van toepassing is op uw onderneming, kunt u een test doen op de site van VAL-I-PAC