AfdrukkenWie kan van het systeem genieten?

In principe kunnen al uw klanten genieten van de voordelen van het Clean Site System, zakken kopen en ze u terugbrengen eens ze gevuld zijn met plastic verpakkingsmateriaal.

Enige voorwaarde: actief zijn in de bouwsector en de spelregels voor aannemers aanvaarden.

AfdrukkenWaarover gaat het?

Een innoverende, milieuvriendelijke oplossing aangepast aan de noden van aannemers

Elke pallet met bouwmaterialen (bakstenen, panelen, cement, isolatie) zit verpakt in een polyethyleenhoes ter bescherming tegen stof en barre weersomstandigheden.
Dat is op zich wel noodzakelijk, maar zorgt tegelijk voor enorme hoeveelheden polyethyleenfolie die jaarlijks van bouwwerven moeten worden afgevoerd.

Dit verpakkingsafval belandde meestal in gemengde afvalcontainers. Maar dit is een dure oplossing. Voortaan bestaat er een alternatief:
Clean Site System
. Een innoverende, milieuvriendelijke aanpak, aangepast aan de noden van aannemers met minimale beheerskosten.

Het principe is eenvoudig:

  • Handelaars in bouwmaterialen bieden hun klanten-aannemers plastic zakken van 400 L (Clean Site Classic) en 200 L (Clean Site Plus)  aan.
  • Hierin verzamelen de aannemers hun plastics op hun werven. Plastic verpakkingsfolies gaan in de groene zak (Clean Site Classic) en harde plastics gaan in de blauwe zak (Clean Site Plus).
  • Eens de zakken gevuld zijn, worden ze door de aannemers gegroepeerd. Tijdens één van hun bezoeken aan hun gebruikelijke handelaar kunnen ze er meteen gratis hun zakken afgeven.

AfdrukkenUw voordelen

U biedt uw klanten een voordelige oplossing

Clean Site System is een inzameloplossing die financieel voordelig is voor uw klanten-aannemers.
Door het plastic verpakkingsmateriaal in zakken van Clean Site System te gooien, vermindert de kost van het afvalbeheer in het algemeen.

Concreet:
Op een middelgrote werf vertegenwoordigen de plastic verpakkingen van bouwmaterialen ongeveer 6m³ (dit is de helft van een gemengde container van +/- 400 €). Door deze te sorteren, verminderen aannemers aanzienlijk de kost van hun gemengde container. Concreet: 6 m³ plastic verpakkingen kan voortaan in 15 zakken worden ingezameld. Dit levert uw klanten 162,5 € winst op per werf!

U levert een aanvullende dienst
aan uw klanten

Door de Clean Site-zakken aan te bieden, verlost u uw klanten van een logistieke zorg: ze hoeven niet langer naar het containerpark om er hun plastic afval binnen te brengen.

Ze komen naar uw zaak om het nodige bouwmateriaal voor hun werven te kopen en nemen meteen ook zakken mee.

One-stop-shopping:
alles op dezelfde plaats! Een troef die u van uw concurrenten onderscheidt en waarvoor uw klanten u dankbaar zullen zijn.

U draagt bij tot de bescherming van het milieu.

Vroeger belandden plastic verpakkingen meestal in de gemengde containers. Soms werd het afval zelfs begraven of verbrand.

Volgens recent onderzoek sorteert al 77% van de bouwondernemingen vandaag het plastic afval op hun werven.

Door uw klanten een “groene” oplossing te bieden voor hun afval, draagt u rechtstreeks bij tot de bescherming van het milieu. Een inspanning die tegenwoordig niemand meer onverschillig laat!

AfdrukkenUw vergoedingen

Net zoals voor elk artikel dat u in uw showroom verkoopt, ontvangt u vanzelfsprekend een bruto marge op de verkoop van de zakken. De verkoopprijs van de rollen met zakken is vastgelegd voor het hele netwerk.

Meer weten? Contacteer één van onze commerciële medewerkers.

AfdrukkenHoe deelnemen aan het project?

Heel eenvoudig …

Als u lid bent van Fema en in orde bent met de wetgeving (*) op het gebied van bedrijfsmatig verpakkingsafval,
volstaat het rechtstreeks met ons contact op te nemen (02/456 83 10) of met uw federatie (Fema).

We leggen vervolgens een afspraak vast om u het project voor te stellen en u de verschillende documenten te overhandigen (spelregels handelaars/Valipac).
Eens u uw identificatiefiche ondertekent, wordt u onmiddellijk een erkend verkoper van “Clean Site System”. U ontvangt ook alle nodige communicatiemiddelen om dat aan uw klanten te laten weten.

(*) Om te weten waaruit deze wetgeving bestaat en of ze van toepassing is op uw onderneming, kunt u een test doen op de website van Valipac