Nog geen verdeler?

Wat is het?

Elk jaar genereert de bouwsector meer dan 5.000 ton afval afkomstig van plastic verpakkingsfolie. Om te voorkomen dat dit verpakkingsafval in de gemengde afvalcontainers terecht komt, biedt Clean Site System aannemers een oplossing op maat van hun behoeften aan, terwijl hun beheerskosten worden geminimaliseerd. Vandaag kunnen ze hun plastic afval deponeren bij een netwerk van meer dan 220 verdelers.

Hoe werkt het?

Clean Site System maakt gebruik van het principe van de retourlogistiek: het plastic afval dat vrijkomt op  bouwwerven verzamelen en deponeren bij de verdelers.

  • Clean Site System biedt verdelers inzamelzakken van 400 liter voor het inzamelen van plastic verpakkingsfolies en -zakken,
  • De aannemers kopen de zakken van hun keuze bij hun verdeler,
  • Eens de zakken gevuld, worden ze door de aannemers gegroepeerd en afgegeven aan hun verdeler.

In principe kunnen al uw klanten gebruik maken van het Clean Site System, op voorwaarde dat ze actief zijn in de bouwsector en de gebruikersovereenkomst voor aannemers aanvaarden.

Fabienne Billiard en Tom Vanwezer, onze Account Managers Clean Site System, leggen het je allemaal in een paar woorden uit:

Video niet zichtbaar? Dit komt omdat je “alleen noodzakelijke cookies” aanklikte. Wis je cookies en probeer opnieuw, of surf naar YouTube.

 

Waarom deelnemen?

U staat uw klanten toe de sorteerverplichting na te leven.

In Wallonië en Vlaanderen is plastic onderworpen aan een sorteerverplichting. Elke vakman die zijn plastic afval niet sorteert, kan dus wettelijk vervolgd worden.

Door deel te nemen aan het Clean Site System, voldoen uw klanten automatisch aan deze wetgeving.

U biedt uw klanten een voordelige oplossing aan

Clean Site System is een inzameloplossing die financieel voordelig is. Door het plastic verpakkingsafval in de Clean Site System-zakken in te zamelen, vermindert u de kost van het afvalbeheer in het algemeen.

U levert uw klanten een aanvullende dienst

Door de Clean Site-zakken aan te bieden, verlost u uw klanten van een logistieke zorg: ze hoeven niet langer naar het containerpark om er hun plastic afval binnen te brengen.

One-stop-shopping: in uw winkel kopen ze de nodige bouwmaterialen én de zakken aan! Een “troef” die u van uw concurrenten onderscheidt.

Hoe deelnemen?

U hebt de mogelijkheid om uw klanten dit inzamelsysteem aan te bieden. Zodra het afval op uw site is verzameld, bent u verantwoordelijk voor de verwerking ervan. U kunt vertrouwen op het netwerk van afvalophalers die deelnemen aan Clean Site System.

Interesse? Als u lid bent van Fema volstaat het rechtstreeks met ons contact op te nemen (02/456 83 10) of met uw federatie (Fema). We leggen vervolgens een afspraak vast om u het project in detail voor te stellen.